Zeist,
01
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Betrokken aandeelhouderschap

Achmea Beleggingsfondsen N.V. (Achmea Beleggingsfondsen) stelt zich als institutionele belegger op als een betrokken aandeelhouder richting ondernemingen die deel uitmaken van de aandelenbeleggingsportefeuille van de Achmea beleggingspools. Dit doet Achmea Beleggingsfondsen door middel van het stem-, uitsluitingen- en engagementbeleid, dat is vastgelegd in het Prospectus van Achmea Beleggingsfondsen N.V..

De uitvoering van dit stem, -uitsluitingen en engagementbeleid bij ondernemingen vond tot op heden plaats door Robeco Institutional Asset Management B.V. (Robeco) en F&C Netherlands B.V. (F&C).Vanaf 1 april 2010 vindt de uitvoering alleen plaats door Robeco. Dialogen met bedrijven die door F&C op het gebied van engagement reeds zijn geopend, worden na 1 april 2010 door F&C afgewikkeld.

De notitie ‘Betrokken Aandeelhouderschap’, dat gepubliceerd is op deze website is hierop aangepast. U kunt deze notitie downloaden door bij "MVO" te kiezen voor "Verantwoord Beleggingsbeleid". U kunt deze notitie ook bekijken via onderstaande link: 1-04-2010 Website BETROKKEN AANDEELHOUDERSCHAP NV Def

Amsterdam, 1 april 2010

Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V.

De Directie