Zeist,
28
april
2010
|
13:24
Europe/Amsterdam

Vooraankondiging wijziging kosten Achmea Wereld Aandelenfonds

Per 1 augustus 2010 zal de maandelijkse vermogensbeheervergoeding van de Beleggingspool Achmea Aandelen Wereld worden aangepast van 0,13% naar 0,17% per jaar. Als gevolg van deze wijziging worden de kosten van het Achmea Wereld Aandelenfonds hoger. De verwachting van de totale kostenratio, ook wel Total Expense Ratio genaamd (TER), van het Achmea Wereld Aandelenfonds per 1 augustus 2010 zal worden aangepast naar 1,27%.
 
De reden van de verhoging van de vermogensbeheervergoeding in de Beleggingspool Achmea Aandelen Wereld is een gevolg van een wijziging van de methodiek in de uitvoering van het beleggingsbeleid. De door de vermogensbeheerder gewijzigde methodiek wordt gekenmerkt door een selectie van aandelen op basis van objectieve en niet emotionele criteria met een strikte toepassing van risicolimieten. De criteria die gebruikt worden voor de selectie van aandelen zijn de ontwikkeling van de waardering, groei perspectieven en de kwaliteit van de gerapporteerde financiële cijfers. Wij verwachten dat deze aanpassing positief zal bijdragen aan het bereiken van de beleggingsdoelstellingen van de Beleggingspool Achmea Aandelen Wereld en daarmee van het Achmea Wereld Aandelenfonds.
 
Om de wijzigingen kenbaar te maken is op 28 april 2010 een advertentie geplaatst in Dagblad Trouw en zal deze wijziging niet eerder ingaan dan drie maanden na deze datum. De tekst van deze advertentie kunt u downloaden door op onderstaande link te klikken:
Advertentie verhoging fee pool AWP
 
Amsterdam, 28 april 2010
Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V.
De Directie